Кайсии

 • Image

  Ню джърси

  Узрява началото на август. Плодовете са едри до много едри с превъзходен вкус. Плодовото месо е плътно с много добро качество. Сортът е с добра устойчивост към ниски температури и ранно кафяво гниене.Плодовете издържат много добре на транспорт и манипулация. Могат да се съхраняват 6-7 дни. Подходящи са за консумация в прясно състояние и преработка в компот, нектар и конфитюр.

 • Image

  Харкот

  Зрее 10 – 20 юли , плодовете са дребни до средно едри, плоско кълбовидни, леко сплеснати, жълтеникаво оранжеви. Месото е сочно, ароматно , сладко-кисело, с отделяща се костилка и сладка ядка. Плодовете са подходящи за прясна консумация и преработка.

 • Image

  Силистренска компотна

  Узрява в края на юли и началото на август. Дървото е с умерен растеж, с прибрана корона. Родовит сорт, самоплоден, цъфтежът е средно късен. Плодовете на този сорт са едри , изравнени, леко удължени, узряват дружно. Плодовото месо е плътни, сладко, с приятна киселина, с много добро качество, отделя се от костилката. Сортът е с много добра устойчивост на ниски зимни температури, Устойчив с ранно кафяво гниене. Силистренска компотна понася транспорт и манипулация.

 • Image

  Делмаст

  Узрява в края на юли. Дърветата са с малки размери, а плодовете са едри до много едри. Плодовото месо е плътно и с много добро качество. Сортът Делмаст е с добра устойчивост към ниски зимни температури и ранно кафяво гниене, понася транспорт и манипулация.

 • Image

  Маркулещи

  Узрява в средата на юли. Дървото е с умерен растеж. Самоплоден, родовит сорт кайсии, цъфти по-късно и по- продължително, плодовете са средно едри до едри, закръглени, леко сплеснати. Плодовото месо е плътно, ароматично с много добро качество, отделя се от костилката. Сортът Маркулещи има добра устойчивост на ниски зимни температури и ранно кафяво гниене,понася много добре транспорт и манипулация.

 • Image

  Роксана

  Зрее в началото на юли. Сортът е умерено родовит, самоопрашва се, може да се засажда самостоятелно. Плодовете на този сорт кайсии са едри, закръглени, плодовото месо е средно сочно, умерено сладко с добър вкус, отделя се от костилката.

 • Image

  Ърли ориндж

  Зрее в края на юни, началото на юли. Плодовете са равномерно разпределени по клончетата, сравнително дребни, плодовото месо е с много добро качество, отделя се от костилката. Сортът Ърли ориндж е средно чувствителен на ниски зимни температури, с умерена устойчивост на ранно кафяво гниене и бактериална сачмянка. Плодовете на този сорт кайсии са подходящи за транспортиране и преработка