Сливи

 • Image

  Рутгурщетер

  Зрее 25 юни – 5 юли. Плодовете са едри до много едри , овални или закръглени, слабо скосени към върха и с несимитрични половини. Месото е белезникаво-жълто, плътно, с приятен освежаващ вкус и аломат и отделящя се костилка. Плодовете имат средна издържливост на транспорт. Подходящи са главно за прясна консумация. Опрашва се с Алтанова ренклота и Стенлей.

 • Image

  Червена афаска

  Зрее 01 – 10 юли. Плодовете са средно едри и кълбовидни. Месото е кремаво жълто , зачервено около кожицата , плътно, сочно, слабо кисело, с много добро качество. Сортът е чувтствителен към зимни и ранни пролетни мразове.

 • Image

  Мирабела

  Зрее 15 -25 август. Плодовете са дребни, слабо удължено кълбовидни, червеникаво жълти, с многобройни червеникави точици и слаб восъчен налеп. Месото е червеникаво жълто и много сладко. Костилката е дребна и се отделя. Подходящиса за компот, нектар, ракия и сушене.

 • Image

  Бляк стар

  Зрее 15 -20 юли. Плодовете са много едри, с кръгла симетрична форма, кожата е черна, с восъчен налеп, месото е жълто. Костилката е много малка и не се отделя от месото. Сортът е издръжлив при транспортиране. Опрашители са Блек даймънд и Анджелино.

 • Image

  Бляк даймънд

  Зрее 15 – 20 август. Плодовете са много едри , кожата е тъмно лилава с с восъчен налеп , месото е жълто червено, костилката е много мака и лесно се отделя, вкусът е много добър. Плодовете са подходящи за прясна консумация, консервиране и преработка. Сортът е много издържлив на траспортиране. Опрашител е Бляк стар.

 • Image

  Алтанова ренклота

  Зрее през средата на август. Плодовете са много едри и кълбовидни. Месото е жълто, меко, сочно, много сладко, с много добро качество. Сортът встъпва рано плододаване , като плододава редовно и има добра родовитост. Притежава висока сухоустойчивост и значителна устойчивост на цветни пъпки на ниски темепаратури . Устойчив е на червени петна и слабо чувтсвителен на ранно кафяво гниене и ръжда . Опрашва се със Стенлей и Кюстендилска слива.

 • Image

  Жълта афазка

  Зрее 10 – 20 юли. Плодовете са много едри , кълбовидни и красиви.Месото е умерено сочно, сладко, леко киселичко със слаб аромат, напомнящ кайсиевият, с много добро качество. Костилката се отделя лесно от месото. Сортът встъпва рано в плододаване и има много добра родовитост. Устойчив е на червени листни петна и има добра устойчивост на ниски зимни температури. Сортът е самострелинеи се опрашва взаимно с червена афъзка.

 • Image

  Йо йо

  Зрее през края на август – началото на септември. Плодовете са едри, закръглено- целендрични , тъмно сини. Месото е сочно, сладко с лека киселинност. Костилката се отделя лесно от месото. Плодовете са предназначени за преработка и консумация в прясно състояние.

 • Image

  Анжелино

  Зрее 15 – 25 септември. Плодовете са много едри, с кръгла симетрична форма, кожата е черна, покрита обилно с восъчен налеп, месото е жълто, а костилката е много малка и лесно отделяща се . Плодовете са подходящи за за прясна консумация, консервиране и сушене. Сортът е транспортостабилен и могат да се съхраняват в хладилна камера от 6 до 8 месеца. Сортът рано встъпва в плододаване. Опрашители са Блек даймънд и Санта роса.

 • Image

  Чачанска найболя

  Зрее през средата на месец август. Плодовете са много едри, закръглено-цилиндрични, тъмно сини със сребрист восъчен налеп. Месото е сочно, кисело-сладко. Костилката се отделя лесно. Плодовете са подходящи за прясна консумация и за преработка., асъщо така имат и много добра съхраняема способност.

 • Image

  Чачанска липотица

  Зрее през края на юли – началото на август. Плодовете са едри овални, симетрични, виолетово-сини и с обилен восъчен налеп. Месото е сочно, кисело-сладко.Костилката се отделя лесно. Плодовете имат универслано предназначение и понасят кратковременно съхранение.

 • Image

  Стенлей

  Зрее 5 – 10 септември. Плодовете са едри, обратно яйцевидни, несиметрични.Месото е зелено-жълто, плътно, със зърнеста структура, сочно с добри вкусови качества.Сортът рано встъпва в бързо нарастващо плододаване. Родовитостта е висока и редовна. Толерантен е на шарка, слабо се напада от червени петна и средно от ръжда. Плодовете се използват за консумация в прясно състояние, за сушене, за ракия. Сортът е самофертилен.

 • Image

  Санта роса

  Зрее 20 – 30 юли. Плодовете са едри до много едри, с кръгла форма, кожата е червена с восъчен налеп , месото е сочно и жълто, костилката е много малка – отделя се лесно от месото. Плодове„те са подходящи за прясна консумация, консервиране и сушене. Опрашители са Блек даймънд и Анджелино.